Altistuminen kuvaviestinnälle kuuluu nykyisin olennaisesti arkeemme. Kuvat tunkeutuvat alitajuntaamme televisiosta, internetistä ja lehdistä. Ohitamme päivittäin monia kuvallisia mainoksia tienvarsilla, metroissa, busseissa ja kaupoissa. Jokainen katselee päivittäin lukuisia kuvia eri viestimistä. Mainostajien kannalta mielenkiintoisinta on, millaisia ajatuksia ja tunteita kuva herättää.

Mediatulva

Mediatulvan vuoksi nykyajan ihmisellä on korkeat odotukset mainonnan suhteen. Vanhanaikaiset printtilehtiset kuvine ja hintatietoineen eivät saa kovin monen kuluttajan innostusta nousemaan, vaan lehtinen lentää ensimmäiseen roskikseen. Markkinoinnissa yhdistetään nykyisin näppärästi kuvaa, puhetta, musiikkia ja tekstiä. Käytössä on lukuisia erilaisia mediakanavia, joiden harkittu käyttö palvelee yritystä monin tavoin. Kuvapalvelujen tärkein sosiaalisen median kanava on Instagram, jonka käyttö yritysten viestintäkanavana on monilla vielä harjoitteluvaiheessa. Oikein hyödynnettynä se on nopea, helppo, edullinen ja äärimmäisen näkyvyyden mahdollistava sovellus, kunhan sen käyttö ja mahdollisuudet opetellaan kunnolla.

Kuvat ja markkinointi

Yrityksen logo tai muu älykäs kuva on parhaimmillaan esillä liikelahjassa tai mainostuotteissa. Yritystuotteet ovat nykyisin laadukkaita, ja tarjonta on monipuolinen. Hyvin suunniteltu kuva kertoo yrityksen alasta ja arvoista. Tyylistä riippuen se voi olla humoristinen tai kantaa ottava. Liikelahjana annetussa tuotteessa kuva kulkee mukana esimerkiksi kahvikuppien, kynien, golfpallojen tai aamutossujen muodossa. Side yritykseen pysyy elävänä vielä pitkään lahjan antamisen jälkeen. Mainosten tulee olla hyvin suunniteltuja, sillä mikä tahansa kokoon kursittu lause tai kiva kuva ei kelpaa. Kuvan laittaminen esille yrityksen mainonnan yhteyteen on iso asia, sillä sen viesti voi avautua erilaisille ihmisille hyvin eri tavoin. Monet yritykset ovat joutuneet vuosien aikana lopettamaan mainoskampanjoita yleisön reaktioiden vuoksi, kun mainos on saattanut suututtaa tai ärsyttää. Positiiviset kuvat saavat ihmisissä hyvin ilahtuneita reaktioita. Kuvamainonnan täytyy olla tarkoin harkittua, ja sen voimaa tulee tarkastella eri lähtökohdista tulevia ihmisiä tarkastellen. Kuva toimii hyvin eri lailla kuin teksti. Se jättää aina ison osan katsojan arvioitavaksi. Viesti antaa tilaa omille ajatuksille ja tunteille. Logo on kansainvälinen, sillä sitä voidaan tulkita ilman yhteistä kieltä. Se voi naurattaa, itkettää tai suututtaa. Kuvamainonta on herkkä laji, koska ihmisen tunteisiin vetoamiseen voi vaikuttaa vain tiettyyn pisteeseen asti. Lopullisen arvion tekee katsojan mieli.